NOVOSADSKI SALON VINA
19. 04. 2019.
Na upravo održanom Novosadskom Salonu vina predstavili smo novosadskim ugostiteljima i profesionalcima u vinskom biznisu vina kuće Louis Latour iz Burgundije. Prezentaciju je vodio Vuk Vuletić, glavni somelijer našeg vinskog restorana Podrum Novi Wine Art . Prisutnima je približena Burgundija kao vinska regija, njena klasifikacija, kao i šest vina iz poznatih apelacija. Počeli smo Cremantom, penušavcem iz Burgundije koji je rađen šampanj metodom, nastavili uz Montagny 1er cru, pokazali mineralnost jednog Chablisa, a onda su usledila dva bela vina iz čuvenih apelacija Beaune i Puligny Montrachet 1er cru Sous le Puits. Za kraj, prisutnima je predstavljen Pinot Noir iz čuvenog sela Gevrey Chambertin, koji je svojim aromama sigurno bio vino koje će se dugo pamtiti u vinskoj memoriji prisutnih na masterclassu. Sva vina poslužena su u Lehmann Glass čašama iz Jamesse i Jamesse Prestige linije, koje su pomogle da se pokaže pun potencijal ovih velikih vina.
Photo credit: Zoran Bojović