arom

WINE MART 2019

02. 03. 2019.

Kao i prošle, i ove godine smo na Wine Martu okupili najbolje od najboljih. Zvzdana kolekcija vrhunskih vina i destilata predstavila se drugi put pred srpskom publikom u ekskluzivnom okruženju BMW Delta Motorsa  u Beogradu. Najbolje vinarije iz Srbije, Italije i Francuske, kao i drugi proizvođači pića, izložili su isključivo premium segment svog portfolija, pružajući nam šansu da neke vrhunske proizvode isprobamo prvi put!

Publika je  ovom prilikom, između ostalih, mogla da proba vina pet poznatih šatoa iz francuske regije Bordo, koji su imali svoje predstavnike. Reč je o Château Pontet-Canet , Château Cos dˈEstournel , Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Domaines Rollan de By i Château de Pez, koji su predstavili uglavnom selekciju vrhunskih crvenih vina. Prva tri poseda su deo imperijalne klasifikacije Medoka iz 1855.godine. Među njima, Ch.Pontet-Canet je prvi šato iz apelacije Pauillac koji je počeo da se bavi biodinamikom.

Premijerno,  na ovom ekskluzivnom salonu imali ste priliku da probate prvi London-dry džin pravljen u Srbiji – „Juni93“ . Prvi put se javnosti predstavila i rakija koju proizvodi naš proslavljeni košarkaški as Nenad Krstić , a koga ste na licu mesta i sami mogli da pitate kako se odlučio za baš ovakvu „penziju“.

Za ovu priliku, pili smo i najbolji šampanjac na svetu! Naime, na nedavno održanom „The Champagne & Sparkling Wine World Championship 2018” u Londonu, kuća Louis Roederer proglašena je za najboljeg prizvođača šampanjca, a njhov Brut Premier Magnum poneo je najlaskaviju titulu – Supreme World Champion, time postavši najbolji šampanjac na planeti. Osim ovog, gosti Wine Mart-a imali su priliku da probaju i vrhunski šampanjac kuće Pol Roger, omiljeno piće čuvenog Vinstona Čerčila.

Tu su bila i vina s pravom nazvana biseri Toskane, na čelu sa Lodovicom Antinorijem, vlasnikom vinarije Tenuta di Biserno , zatim Casanova di Neri čija se vina uvek nalaze u izboru za najbolja vina sveta. Angelo Gaja , vizionar i misionar modernog vinarstva predstavio je ono po čemu je najpoznatiji.

Iz Španije i regije Ribera del Duero nam je gostovala Vega Sicilia  čija vina odležavaju i po 10 godina pre nego se iznesu na tržište.

Poslastica za ljubitelje konjaka bilo je gostovanje vinograda porodice Tesseron , u vlasništvu Château Pontet-Canet, koja od davnina proizvodi ova luksuzna pića. Njihov celokupni asortiman se kreće od linije „XO“ pa na više.

Uz najbolje svetske vinarije i destilerije ravnopravno je izlagao i sam krem srpskog vinarstva, predstavljen sa više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona. Samo najbolja selekcija premium proizvoda dovoljno je dobra za ovu prestižnu manifestaciju.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=2wbI6cLdRLo&t=2s

.